top of page
kocaeli_bolge_tiyatrosu_nda_festival_h22994_4aae8_edited.jpg

amacımız

Tiyatro eğitiminin yanında 44 yıldır amacımız; Estetik Yaratım Yeteneği, Mimik-Rol Gelişimi, Özgüven Duygusu, Doğru ve Güzel Konuşma, Kültürel Gelişim, Güzel Sanatlara Yönelim, Uyumlu Kişilik, Refleks Gelişimi, Perspektif Algılama yaratarak, Dönem Sonu Oyunları ortaya koymak...

20220924_190818.jpg
pixlr-bg-result_edited.png

İfadenin gücüne daima inanıyoruz ve sergilediğimiz performansların manalı olması için çalışıyoruz. Tiyatro Okulumuz, sadece izleyicilerimizi büyülemek ve aydınlatmak için değil, öncelikle öğrencilerimizin aydınlığı için tasarlanmıştır. 

KBT Tiyatro Okulu

1979'dan günümüze

20220924_190719_edited.jpg

Her yıl Ekim ayının başında perdelerini açan yeni sezonumuzla Tiyatro Okulumuz, ilkokuldan liseye dek 6-18 yaş arası çocuk ve gençleri kendi yaş gruplarıyla bir araya getiriyor. Haftada 1 gün (Cumartesi veya Pazar) 4 saatlik programda öğrenciler 8 ay boyunca alanında uzman farklı eğitimcilerden ders alır: 

Tiyatro, Dans, Hareket-Sahne, Ses-Müzik, Diksiyon, Doğaçlama, Prova-Oyun, Yaratıcı Drama derslerini alan öğrencilerimiz Ocak ayında ''SAHNESİZ OYUNLAR BULUŞMASI''nda sözsüz doğaçlama performanslarını sergiler. Mayıs ayında ise ÇOCUK OYUNCULAR TİYATRO FESTİVALİ'nde sahneye koydukları bir tiyatro eseri ile seyirci karşısına çıkarlar.

13. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması
01:05

13. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması

Festivalimize 2 kala, kıymetli basın mensupları ile toplantımızı gerçekleştirdik. Basın toplantısında açıklama yapan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Çocuklar ve gençler söz kullanmadan tiyatro oyunu oynayacaklar. Ülkemizde bu özellikler ile benzeri bulunmayan festival 13. kez başlıyor. Bu yıl 13. düzenlenen festivalin teması ‘Bu Şehirde Tiyatro Var" olarak belirlendi. Festival düzenleme komitesi adına bilgi veren Burhan Akçin, "Biz bu oyunlara performans da diyebiliriz. Düşünün ki bir enstalasyonun içindesiniz ve izlediklerinizin bir parçasısınız. Kişisel gelişimde sanat aynı zamanda bir eğitim aracıdır, iddiası yoktur ve sonuca odaklanmaz. İçine aldığı kişiyi değiştirir, dönüştürür, başkalaştırır. Bu değişim sürece bağımlı olarak ilerler. Çünkü katılan kişinin davranışları ile ilgilenir” Sözlerini sürdüren Burhan Akçin, “Kısaca bu alanda tiyatro sanatı bir eğitim ve uyum aracı olarak kullanılır ve süreç odaklıdır. Peki, izleyenlerin rolü ne? Onlar da oynayarak temayı ve kendi bedenlerini ortaya koyanların eksik parçalarını oluşturmaktadırlar. Onlar; yani izleyenler, ‘tamamlayıcı parça’ olarak sürece katılırlar. 45. yılımıza girdiğimiz şu günlerde, kendi alanımıza yapışık bir alan daha açmak istiyoruz: ilçe belediye tiyatroları ve sokak tiyatroları... 6 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Dolphin Center AVM’de başlayacak olan festival 14 Ocak 2024 Pazar günü oynanacak oyunla son bulacak. Festivale çocuk ve gençlerden oluşan 12 grup katılıyor” ifadelerini kullandı. Festival düzenlemenin kolay bir iş olmadığını belirten Akçin, “Bir kere akademik sorumlulukları var. Tasarım aşamasında bir sorumluluk olduğu gibi uygulama aşamasında da bir finans kaynağının olması gerekiyor. Finansı vererek uzaklaşan insanlar değil kent burjuvazisinin en azından esnaf ve tüccar takımının kentte yaşamı konforlu hale getiren kültürel sanatsal etkinliklerde payına düşeni yapması lazım. Burada ikinci sorumluluk iş insanlarına, sanayi odalarına, ticaret odalarına düşüyor. Üçüncü sorumluluk ise işi yapan kurum ve kuruluşlara düşüyor. Bir şehir de festival yapıyorsanız ben yaptım oldu ile başaramazsınız. Yıllardır festival yapıyoruz ama gerçekten festival mi düzenliyoruz oturup düşünmemiz lazım. Festivalin tamamen yapılabilmesi için paydaşların tam olması lazım. Bizimki eksik” dedi.
Festivale 46 gün kala...
01:09
Kocaeli Tv- 12. Sözsüz Oyunlar Buluşması
02:44
bottom of page